Visa kurser.se som: Mobil

Qigong - den kinesiska träningsformen för både kropp och själ

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
8 timmar
2020-04-06 19:00
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Qi Gong betyder "konsten att träna för livsenergi". Det är en kinesisk träningsform för både kropp och själ, som skapades för flera tusen år sedan i syfte att förebygga, bota sjukdomar och stärka livsenergin.

Qi Gong skapar harmoni och passar all, ung som gammal, frisk som sjuk. Du ökar din smidighet, rörlighet och blodcirkulation.

Innehåll
Under kursen får du lära dig att:
- öka förmågan till avslappning och fokusering
- sänka stressnivån
- öka balansen för både kropp och sinne
- utveckla styrka och rörlighet.

Upplägg
Vid varje kurstillfälle går vi igenom enkla, effektiva och långsamt flytande rörelser som ökar energiflödet i kroppen och utvecklar både styrka och rörlighet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Alla kan lära Qi Gong, oberoende av ålder och hälsotillstånd eftersom Qi Gong anpassas till den enskilda individen.

Kursledare
Irene Hartsmar är utbildad qi gong-instruktör vid Tai Chi-akademien i Stockholm. Hon började själv med Qi gong som en del av rehabiliteringen efter en svår utbrändhet 2001. Irene har lett qi gong-klasser sedan 2008.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta på dig bekväma kläder. Skor är ett individuellt val.

Bra att veta
Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Qigong - den kinesiska träningsformen för både kropp och själ.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Qigong - den kinesiska träningsformen för både kropp och själ!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner