Visa kurser.se som: Mobil

Programmering för barn 9-13 år, fortsättningskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-09-18 16:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Med den snabbt ökande digitaliseringen i samhället har kunskaper i programmering fått en allt större betydelse. Programmering öppnar en värld av möjligheter! Det här är en kurs för dig som är mellan 9 och 13 år och redan har lärt dig grunderna inom enklare programmering och som vill fortsätta att utveckla dina kunskaper!

Innehåll:

Vi går igenom Python och biblioteket Pygame och tittar på hur det fungerar. Vi lär oss de verktyg och kommandon vi behöver för att göra rörliga objekt, egen grafik och slutligen få ihop det till ett enkelt spel.

I mån av tid lär vi oss också lite om metoder, funktioner och objektorientering.

Upplägg: Vi träffas en gång i veckan under fem veckor i följd. Varje sammankomst omfattar 3 x 45 minuter och 15 minuters pass

Förkunskaper: Man måste ha fyllt 9 år innan kursen startar. Kursen bygger på att man kan lite programmering sedan tidigare. Det är bra om du till exempel är någorlunda bekant med grundläggande begrep såsom for-loopar och if-satser för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Kursmaterial: Egen bärbar dator behövs (Mac eller PC). All programvara som behövs är gratis och vi hjälper till med installationen.

Kursledare: Ola Lindquist har haft programmering som hobby sedan han fick sin första dator 1985. Han har jobbat som matematik- och datalärare på mellan- högstadiet och på gymnasiet sedan år 2000 och har en lång erfarenhet av problemlösning. För närvarande uppgraderar han sina kunskaper genom att studera Datorvetenskap på Universitetet samt hjälper till vid utbildandet av lärare och elever inför den kommande satsningen på programmering i grundskolan och på gymnasiet.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programmering för barn 9-13 år, fortsättningskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmering för barn 9-13 år, fortsättningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner