Visa kurser.se som: Mobil

Programmering för barn 9-13 år

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-11-04 16:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Med den snabbt ökande digitaliseringen i samhället har kunskaper i programmering fått en allt större betydelse. Programmering öppnar en värld av möjligheter! Det här är en kurs för dig som är mellan 9 och 13 år och som är intresserad av att lära dig att göra egna program, få bättre förståelse för hur din dator fungerar och kanske få en ny hobby!

Innehåll:
Vi går igenom grunderna för programmering i Python för att kunna förstå hur datorer fungerar, vilka möjligheter och begränsningar som finns och för att lära oss kontrollera och förstå vår dator. Vi går igenom grundläggande programmeringsprinciper och verktyg samt använder dessa för att skriva egna program på den nivå som passar oss.

  • Hur fungerar programmering?
  • Vad är ett programspråk och hur fungerar det?
  • Loopar och stränghantering
  • Variabler och villkorssatser
  • Lite om metoder/funktioner
  • Enkel grafik

Som avslutning försöker vi sno ihop alla kunskaperna och skapa ett enkelt ”hänga gubbe”-spel. Framförallt siktar i på att ha roligt och försöka lägga fokuset på det som är roligast och som ger oss mest.

Upplägg:
Vi träffas en gång i veckan under fem veckor i följd. Varje sammankomst omfattar 3 x 45 minuter och 15 minuters pass

Förkunskaper:
Man måste ha fyllt 9 år innan kursen startar.

Kursmaterial:
Egen bärbar dator behövs (Mac eller PC). All programvara som behövs är gratis och vi hjälper till med installationen.

Kursledare:
Ola Lindquist har haft programmering som hobby sedan han fick sin första dator 1985. Han har jobbat som matematik- och datalärare på mellan- högstadiet och på gymnasiet sedan år 2000 och har en lång erfarenhet av problemlösning. För närvarande uppgraderar han sina kunskaper genom att studera Datorvetenskap på Universitetet samt hjälper till vid utbildandet av lärare och elever inför den kommande satsningen på programmering i grundskolan och på gymnasiet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programmering för barn 9-13 år.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programmering för barn 9-13 år!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner