Visa kurser.se som: Mobil

Programering Workshop för barn 9-13 år med vuxen (helgkurs)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-09-28 13:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Med den snabbt ökande digitaliseringen i samhället har kunskaper i programmering fått en allt större betydelse. Programmering har redan införts som ett tydligt inslag i flera olika ämnen i grundskolan och barnens digitala kompetens kommer att höjas ännu mer. För att stötta ditt barn på bästa sätt kan du redan nu börja utforska. Gör det tillsammans med ditt barn! Programmering öppnar en värld av möjligheter!

Innehåll:
Vi jobbar med programspråket Python och biblioteket Pygame. Målet är att skapa ett eget spel. Vi går tillsammans igenom teori och kommandon vi behöver för att sedan jobba i workshopform med våra egna projekt där vi gör allt från att rita egen grafik till att planera och försöka skapa ihop våra egna spel.

Upplägg:
Vi träffas en gång i veckan. Fem veckor i följd. Varje sammankomst omfattar 3x45 minuter. Vi rekommenderar att barnet har med sig samma vuxna person alla lektionerna. Den vuxna är aktiv med barnet under lektionen, för att barnet ska få det stöd som behövs.

Förkunskaper:
Man måste ha fyllt 9 år innan kursen startar. För att få ut maximalt av kursen är det bra om man inte är helt ny med programmering. Man behöver inte vara en erfaren programmerare, men har man tidigare jobbat lite med till exempel loopar och villkorssatser så kommer man ha en stor fördel. 

Kursmaterial:
Egen bärbar dator behövs (Mac eller PC). All programvara som behövs är gratis och vi hjälper till med installationen.

Kursledare:
Ola Lindquist har haft programmering som hobby sedan han fick sin första dator 1985. Han har jobbat som matematik- och datalärare på mellan- högstadiet och på gymnasiet sedan år 2000 och har en lång erfarenhet av problemlösning. För närvarande uppgraderar han sina kunskaper genom att studera Datorvetenskap på Universitetet samt hjälper till vid utbildandet av lärare och elever inför den kommande satsningen på programmering i grundskolan och på gymnasiet.

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Programering Workshop för barn 9-13 år med vuxen (helgkurs).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Programering Workshop för barn 9-13 år med vuxen (helgkurs)!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner