Visa kurser.se som: Mobil

Porträtteckning i blyerts

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Strängnäs
15 timmar
2021-11-09 18:00
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Teckning ligger till grund för allt bildskapande. Träna ögat att se omgivningen på ett nytt sätt och bli bättre på att iaktta och berätta med din penna som redskap. Lär dig om skuggor, ljus, material och mycket annat. Upptäck grunden för allt bildskapande, teckning!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll

Tillsammans lär vi oss om proportioner, perspektiv och olika ljusförhållanden och skuggning. Vi går igenom valörer samt komposition/disposition och tekniker för seende. Praktiska och teoretiska moment växlas med varandra och ger dig bredare kunskap inom ämnet.

Upplägg
Vi träffas i Medborgarskolans lokaler i Strängnäs. Under kvällen kommer vi att ta en kortare fikapaus när det passar oss.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta på kursen. Även du som har tecknat sedan tidigare är välkommen!

Kursledare
Gustav Karlsdotter Denninger, legitimerad lärare och konstutbildad på Eskilstuna Folkhögskola. Gustav har tecknat och målat sen barnsben och är verksam i sin ateljé i Strängnäs sen 2016 och hans intresse för konst består både i måleri och teckningens material såväl som den skapande processen och spännvidden mellan avbildande och abstrakt måleri.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns tex. att köpa hos Flügger färg eller Akademibokhandeln i Strängnäs.

Blyertspennor 8B, 7B, 6B, 5B, 4B, 3B, 2B, B, H, 2H, 3H, 4H, 5H (eller motsvarande i ett Set)

Sudd

Penvässare

Block A4-A2

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Förhyrd parkering finns utanför våra lokaler och dem får nyttjas fritt av dig som deltagare.

Vi bjuder på kaffe och té.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Porträtteckning i blyerts.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Porträtteckning i blyerts!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner