Visa kurser.se som: Mobil

Plocka svamp - en svampkurs för nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
6 timmar
2019-10-15 18:45
795 SEK

Kursbeskrivning

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbar svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Uppsala.

Innehåll
Denna kurs är både teoretisk och praktisk. Den teoretiska delen erbjuds på Hamnesplanaden 1 i Medborgarskolans lokaler. Där går vi igenom vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera.

Den praktiska delen sker i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg
Teori tisdagen den 15 oktober kl. 18.45 -20.15. Vandring sker lördagen den 19 oktober kl. 10.00 - 13.00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Sara Larsson är tidigare ledamot och aktiv i Uppsala Svampklubb sedan 2015. Sara har mångårig erfarenhet av svampplockning och artkunskap. Hon är passionerad i ämnet och har tidigare erbjudit kurser inom området.

Björn Bråvander är ledamot i Uppsala Svampklubb och studerar till svampkonsulent. Björn brinner för svamp och dess artrikedom och stannar gärna vid en ticka på ett träd för en närmare undersökning"

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta
Ta gärna med fika och matsäck och oömma kläder anpassade efter väder. Ha på dig bra och bekväma skor eller stövlar samt myggmedel till kursens andra träff.

Kallelse/faktura
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Plocka svamp - en svampkurs för nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Plocka svamp - en svampkurs för nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner