Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-11-07 18:30
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig mera om oljemåleri! I denna kurs får du lära dig det du behöver för att skapa dina egna oljemålningar från början till slut. En god vägledning med tips och råd gör att du hittar rätt från början och kan koncentrera dig på det väsentliga, ditt eget skapande, i en kreativ samvaro med andra kursdeltagare.

Innehåll
Vi går igenom hur man på olika sätt kan påbörja en målning och hur man utvecklar målningen tills den är klar. Vi går igenom de viktigaste koncepten inom måleri. Vi varvar teori med praktik.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan (torsdagar) i fem veckor och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Observera att startdatumet är preliminärt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är konstnären Simon Kolthoff. Han har flera års erfarenhet och utbildning i bildskapande tekniker. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan är något som du som deltagare införskaffar på egen hand. Följande är information av kursledaren om vad som kan tänkas behöva: ”Det räcker om deltagarna tar med sig en färdig låda med olika färger som går att köpa i butik- vattenbaserad oljefärg (inte akryl) eller vanlig (och i så fall luktfritt lösningsmedel) Cadiumrött, ultramarinblått, cadiumgult och titanvitt är de viktigaste färgerna. Men gärna färger deltagarna gillar eller undrar över - köp med känsla. Penslar för olja - syntet/svinborst -flata spetsiga. Smörpapper och/eller palett. Något att måla på som papper för olja, pannå och/eller duk. Fråga gärna i butik om alternativ. Fler inköp kan tillkomma efter överenskommelse under kursens gång - på deltagarnas önskningar om övningar(inga krav).

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Oljemålning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Oljemålning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner