Visa kurser.se som: Mobil

Mobilfotografering - fotokurs med din mobilkamera på halvdistans

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
9 timmar
2021-09-13 18:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Fotografera med din mobilkamera. Med enkla medel lär du dig skapa fantastiska bilder!

Innehåll

Vi går igenom fotografiskt seende, bildkomposition och bildspråk. Du lär dig att skapa tilltalande bilder med hänsyns till färg, form, ytor, ljus och uttryck. Att fotografera handlar till ena delen om att välja motiv, omgivning, placering och att ta själva fotot, till andra delen handlar det om bildredigering – för att göra bilden komplett. Du kommer få tips på lämpliga appar till detta ändamål.

Upplägg

Kursen är både informativ och praktisk. Ni arbetar med egen fotografering, diskussioner samt får information - allt för att göra dina egna bilder optimala. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Kurstarten är preliminär och kan komma att ändras.

Första träffen genomförs på distans via videolänk i ett kostnadsfritt program. Nästkommande sammankomster ses vi utomhus och möts på Djäkneberget.

Förkunskaper

Alla nivåer är välkomna, nybörjare som fortsättare. Vi lär oss av varandra utifrån där vi befinner oss.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Kursledare

Reza Rivani är fotograf och grafisk designer. Han har ett brinnande intresse för foto, speciellt 360 grader. Reza arbetar bla med fototeknisk dokumentation av olycksplatser, brand- och brottsplatser. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

För att delta på den digitala delen av kursen behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling.

Bra att veta

  • Ta med din mobiltelefon som du ska använda till att fotografera med.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering.
  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mobilfotografering - fotokurs med din mobilkamera på halvdistans.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mobilfotografering - fotokurs med din mobilkamera på halvdistans!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner