Visa kurser.se som: Mobil

Möbelsnickeri - NYHET!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
40 timmar
2020-01-15 18:00
3 995 SEK

Kursbeskrivning

Vill du dyka ner i trähantverkets mystik i ett riktigt snickeri med toppmoderna maskiner på alla nivåer, samtidigt som du jobbar med klassiska metoder inom möbelsnickeri? Då är det denna kurs du ska söka! Detta är ett unikt tillfälle att gå en 10-veckorskurs på ett riktigt snickeri och lära dig grunderna i klassiskt möbelsnickeri.

Innehåll
Kursen blandar teori med praktik, och berör grunderna i klassiskt möbelsnickeri. Kursen innehåller bland annat:
· Maskinutbildning
· Träkunskap
· Design

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (kl. 18-21). Observera att ett av kurstillfällena är under sportlovet (v 8) och kursen körs då som vanligt. Kursen hålls på hesta snickeri i Vänge (ca. 20 min bilfärd från Uppsala). För mer information om hesta snickeri, se deras hemsida: https://www.hestasnickeri.se/.

Under kursens första tillfällen går vi igenom teori och teknik och tillverkar varsin pall från grunden. Detta är en klassisk möbel att börja med i en möbelsnickarutbildning eftersom man då berör alla olika tekniker. Material för pallen ingår i kursavgiften. När pallarna är klara påbörjar vi våra egna projekt. Prata gärna med kursledaren redan vid första tillfället och ha en plan på vad ditt projekt ska vara. Tänk på att inte välja något alltför avancerat, så hinner du klart med ditt projekt under kursens gång. Material för ditt eget projekt ingår inte i kursavgiften men kan köpas av kursledaren på plats.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är Martin Löfgren, ägare av hesta snickeri AB. Alla Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet för pallen ingår i kursavgiften. Materialet till det egna projektet ingår inte, utan får tas med eller köpas av kursledaren på plats. Prata med kursledaren innan det egna projektet påbörjas för att se exakt vad som behövs.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kursen hålls på hesta snickeri i Vänge. Dit tar man sig enklast med bil eller buss nummer 109 från Uppsala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Möbelsnickeri - NYHET!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Möbelsnickeri - NYHET!!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner