Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Möbelsnickeri - grundkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
40 timmar
2023-03-01 18:00
5 995 SEK

Kursbeskrivning

Dyk ner i trähantverkets mystik i ett riktigt snickeri med toppmoderna maskiner. Gå en kurs i möbelsnickeri!

Innehåll
Välkommen till en unik kurs i möbelsnickeri! På hesta snickeri i Vänge utanför Uppsala finns toppmoderna maskiner och alla förutsättningar för att lära sig grunderna i klassiskt möbelsnickeri. Kursen blandar teori och praktik och innehåller bland annat:
· Maskinutbildning
· Träkunskap
· Design

Vi går igenom teori och teknik och tillverkar varsin pall från grunden. Detta är en klassisk möbel att börja med i en möbelsnickarutbildning eftersom man då berör alla olika tekniker. Material för pallen (ca 650 kr) ingår i kursavgiften. Genom att tillverka en pall får du de kunskaper du behöver för att kunna skapa ett eget projekt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (kl. 18-21). Kursen hålls på hesta snickeri i Vänge (ca. 20 min bilfärd från Uppsala). För mer information om hesta snickeri, se deras hemsida: https://www.hestasnickeri.se/.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är Martin Löfgren, ägare av hesta snickeri AB. Martin brinner för det klassiska möbelsnickeriet och delar gärna med sig av sina kunskaper för att fler ska kunna ta del av hantverket.

Kursmaterial
Kursmaterialet för pallen ingår i kursavgiften.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Kursen hålls på hesta snickeri i Vänge. Dit tar man sig enklast med bil eller buss nummer 109 från Uppsala. Goda parkeringsmöjligheter finns direkt utanför kurslokalen. Är ni fler som åker bil från Uppsala? Samåk gärna för att minska utsläppen och ta hand om vår miljö.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Möbelsnickeri - grundkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Hagby 260
74020 VÄNGE

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Möbelsnickeri - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner