Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness kurs - Medveten närvaro

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
20 timmar
2019-09-04 17:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Medveten närvaro är ett sätt att integrera återhämtning i livets alla delar. Det är en del av själva livet som behöver uppmärksammas och omhuldas för att vi ska bli hela människor. Medveten närvaro är en förutsättning för att göra goda val och att fatta rätt beslut.

Innehåll och upplägg

Är du nyfiken på mindfulness? Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper om mindfulness. Den innehåller både teori och praktik, men störst fokus läggs på praktik. Det är den praktiska erfarenheten som leder till fördjupad förståelse. En god middag upplevs inte på samma sätt om du bara får den beskriven för dig. Du kan förstå att den var god men du har inte upplevt måltiden. På samma sätt är den direkta erfarenheten nödvändig för att förstå vad mindfulness är och ger.

Mindfulness är en allmänmänsklig medfödd förmåga som gått delvis förlorad i vårt samhälle där effektivitet, prestation och "görande" uppmuntras starkt. Förmågor som behöver mer tid för att utvecklas, exempelvis eftertänksamhet, insiktsfullhet och "varande" får inte riktigt plats. Ändå är det vi människor behöver för att må bra. Den ständiga jakten på något bättre runt nästa hörn verkar inte göra oss lyckligare. Och ändå säger vi oss sträva efter lyckan. Det går inte ihop.

Mindfulness används numera på bred front i samhället, exempelvis inom sjukvård, skola och näringsliv. Mindfulness - den medvetna närvaron - används för att minska stress och oro, öka självtillit och självkännedom och höja livskvalitén genom att hitta vägar till inre stillhet och balans. Den leder också till bättre sätt att lösa konflikter och undvika impulsivt reaktivt beteende. Många som praktiserar mindfulness vittnar även om att deras relationer blivit bättre tack vare praktiken.

För att få riktigt fördjupad förståelse bör du även öva hemma mellan träffarna. Avsätt gärna 20 minuter om dagen för detta.

Vi gör uppehåll vecka 44.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Sandra Perrysdotter är nyutbildad inom Mindfulness, coachning och ACT och brinner för det hon gör. Hon arbetar dagligen på ett arbete där hon tillämpar både meditation, mindfulness och coaching.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Av hygieniska skäl ber vi dig ta med din egen yogamatta. Det rekommenderas även att du tar med dig en filt.

Du får ett kompendium när du kommer till kursen. Detta ingår i kursavgiften.

Bra att veta

  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas cirka en vecka innan föreläsningsstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness kurs - Medveten närvaro.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness kurs - Medveten närvaro!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner