Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness - föreläsning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
3 timmar
2020-04-22 18:45
249 SEK

Kursbeskrivning

Medveten närvaro är ett sätt att integrera återhämtning i livets alla delar. Det är en del av själva livet som behöver uppmärksammas och omhuldas för att vi ska bli hela människor. Medveten närvaro är en förutsättning för att göra goda val och att fatta rätt beslut.

Innehåll och upplägg

Stressnivåerna tilltar i samhället. Informationsflödena ökar hela tiden och våra hjärnor går nästan ständigt på högvarv utan att ges möjlighet till riktigt vila och återhämtning. Allt fler känner sig stressade, hamnar i utmattningsdepressioner och utbrändhet. Mindfulness/medveten närvaro är något som varje barn föds med, men som ofta går förlorat, glöms bort eller motas genom de sätt vi fostras på och genom de krav som ställs i arbetslivet.

Praktiserandet av medveten närvaro leder bland annat till minskade stressnivåer, sänkt blodtryck och bättre sömn. Du får även ökad koncentrationsförmåga, höjd självkänsla och större livskvalitet.

Denna föreläsning tar upp varför många av oss, både arbetsgivare och arbetstagare, kan behöva väcka denna förmåga till medveten närvaro till liv igen samt hur och när det kan ske. Föreläsningen handlar om hur det kommer sig att mindfulness stadigt sprider sig genom västvärlden, den berättar om dess ursprung och hur den kan omforma våra liv på ett subtilt men samtidigt påtagligt sätt. Deltagarna kommer även att prova på att praktisera själva genom olika övningar. 

Föreläsare

Karolina Schultz Danielsson är diplomerad yogalärare och mindfulnessintruktör. Karolina har sedan 2014 gett kurser i yoga för allmänheten där många personer med stressrelaterade problem, t.ex. utmattning, oro och ångest har deltagit. Hon har även gett 8-veckorskurser i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas cirka en vecka innan föreläsningsstart.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness - föreläsning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness - föreläsning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner