Visa kurser.se som: Mobil

Måla med ull och tova fram ett motiv

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
12 timmar
2022-02-19 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Var en ullkonstnär för en helg! Skapa fritt i ullens värld. Här använder du flera tekniker både nåltovning och våttovning. Vi avlutar med fritt maskinbroderi.

Innehåll

Skapa en magisk ulltavla eller varför inte en grund till en väska. Med ett fritt sinne får ullen leda dig till ett motiv, det enda du gör är valet av färger. Låt fantasin flöda och låt dig sväva utanför boxen.

Upplägg
Vi träffas under en helg kl. 10:00-15:00 båda dagarna. Ta med egen matlåda samt fikabröd. Kaffe och té bjuder vi på.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper endast flinka fingrar och humor och fantasi.

Kursledare
Käthie Sierau är mångsidig konsthantverkare inom textil, tovning och skulptur. En tokrolig kursledare med glimten i ögat. En gemytlig och pedagogisk person som älskar allt som har med hantverk, återbruk och miljö att göra. Om du är nyfiken på att se några av Käthies alster kan du gå in och se det på hennes Facebooksida https://www.facebook.com/KathieStudiofaber eller ta en tripp förbi Ockelbos Turbin konsthantverk och spana in hennes tovade fåglar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du behöver färgad ull, nålfiltsnålar och en bit nålfilt.

Färgad ull i mixad påse och nålfiltsnålar kan tex. köpas från Åddeboull. Se denna länk för den mixade påsen https://www.addeboull.com/product-page/mixp%C3%A5se-med-kardad-f%C3%A4rgad-ull.

Grundmaterialet nålfilt av 100% ull som du skapar ditt alster på, köpes av kursledaren på plats om du inte själv har med dig en bit själv. Kostnad ca 50kr.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla med ull och tova fram ett motiv.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla med ull och tova fram ett motiv!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner