Kurser i orientalisk dans och magdans

Skaka på höfterna till härlig musik

Danskurser inom orientalisk dans och magdans är numera väldigt populärt. Lär dig ha kontroll över kroppen, genom att till exempel skaka rytmiskt på höfterna samtidigt som händerna gör följsamma och mjuka rörelser. Hitta en kurs för dig!
Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar

Mer om Orientaliska dans och magdans

Ovan hittar du danskurser inom orientalisk dans, magdans och andra kurser som faller inom samma genre. Här följer allmän information om dansstilarna för att hjälpa dig att välja rätt danskurs. Orientalisk dans fokuserar mycket på att ha kontroll över varje led i kroppen, genom att till exempel skaka rytmiskt på höfterna samtidigt som händerna gör följsamma och mjuka rörelser. I Sverige har denna dansstils populäritet ökat markant de senaste åren och det finns en rad olika skolor inom dansstilen. Här hittar du danskurser för de flesta nivåerna, såsom magdans för nybörjare och bollywood dans som fortsättningskurs.

Orientaliska dans och kurser i magdans

Den orientaliska dansen härstammar från gamla folktraditioner från Mellanöstern och i norra Afrika och anses vara den äldsta dansformen som fortfarande praktiseras. I Sverige tänker man främst på magdans som egentligen är en av två huvudspår i den orientaliska dansen, nämligen Cabaretstilen. Den genuina folklore är den andra huvudstilen inom orientalisk dans. Den orientaliska magdansen har nått hög populäritet i Sverige och du kan hitta och välja på många magdanskurser ibland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

Så här tycker några som har gått en kurs i orientalisk dans

”Min kompis introducerade mig till en prova-på-kurs i magdans. Det var verkligen häftigt och jag blev såld och fortsatte sedan att gå kurser i orientalisk dans under flera år. Jag gjorde ett avbrott eftersom tiden inte fanns till men har precis kommit igång igen. Det är fantastikt kul och bra träningsform och man träffar mycket kul folk.”

”Jag har alltid varit intresserad av den nordafrikanska kulturen och musiken. Därför valde jag att ta en kurs i magdans. Detta var för två år sedan och jag fortsätter gå på kurser och praktiserar dansen på kulturevenemang och workshops.”

Bollywood dans

Att gå en kurs i Bollywood dans är så nära du kan komma att känna dig som en indisk filmstjärna. Här får du lära dig att berätta en historia genom dansen och förmedla olika känslor. I Bollywood dans är rörelser med övre delen av kroppen minst lika viktig som fotarbetet. Bollywood dans inkluderar alla kroppsdelar och om man går in på detaljnivå är även blicken i ögonen ett tekniskt moment i dansen. Dansen kan gå från mjuka, sensuella rörelser till hastiga, kraftfulla förflyttningar som tillsammans med musiken skapar en dramaturgisk kurva.

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer