Magdans (nivå 3)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2023-01-30 18:45
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Vi tar magdansen till en helt ny nivå! Välkommen till denna fortsättningskurs på distans, där tempot är högre och kombinationerna svårare.

Om dansen
Magdansen innefattar de flesta dansformer med ursprung i vad vi kallar Orienten. Dansen kännetecknas av suggestiva rytmer, mjuka, kvinnliga rörelser, shimmy och fräcka accenter.

I den här fortsättningskursen bygger vi vidare på grundstegen genom att lägga till lite svårare isoleringar, lager av rörelser och stegkombinationer. Vi fördjupar oss i teknik och att lägga på flera rörelser i olika lager.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tolv veckor med uppehåll för helgdagar, sportlov och påsklov. Varje tillfälle är 75 minuter och inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler. Sedan tränar vi teknik och koreografi. Tempot är högre än nybörjar- och fortsättningskursen och vi börjar bygga på grundstegen med olika layerings och lite svårare stegkombinationer.

Förkunskaper
Kursen är på den högsta nivån och förkunskaper är ett krav. Du ska ha dansat magdans i minst fem år innan och ska kunna dansa med redskap så som käpp och slöja.

Så delas de olika nivåerna in:
Nivå 1: inga förkunskaper krävs. Passar både dig som är nybörjare och dig som dansat förut men vill nöta in grunderna ordentligt.
Nivå 2: förkunskaper krävs. Du bör ha dansat minst en termin magdans eller gått en nybörjarkurs. På den här nivån kan du stanna i flera år innan du flyttar upp till nästa nivå.
Nivå 3: förkunskaper krävs. Du ska ha dansat magdans i minst fem år innan och ska kunna dansa med redskap så som käpp och slöja.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare.

Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal (finns även att låna).

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns tillgång till pentry med mikro och kylskåp.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på malardalen@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Magdans (nivå 3) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Ekeby Bruk, Ingång 2 N
75263 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Magdans (nivå 3)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner