Visa kurser.se som: Mobil

Litteratur på tyska - läsecirkel

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
20 timmar
2019-10-01 17:00
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Korv, öl och oktoberfesten i München är några av de saker vi förknippar med Tyskland. Landet har mycket att erbjuda både sina invånare och besökare, kultur, historia och nöjen. Tyskland är även ett land med många internationella affärspartners, att behärska det tyska språket kan ro affären i hamn! Willkommen!

Vill du fördjupa dina språkkunskaper genom att läsa tysk litteratur på originalspråket och sedan diskutera den i grupp? Exempel på inflytelserika tyska författare är Brecht, Goethe, bröderna Grimm, Schiller och Erich Maria Remarque. Flera tyska författare har belönats med Nobelpriset. Utmana dig själv och väck dina kunskaper till liv!

Innehåll
Vi läser böcker och diskuterar dom tillsammans i gruppen. Grammatiska svårigheter går vi igenom tillsammans när det behövs.

Upplägg
Kursen går en gång varannan vecka i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behärskar redan tyska och vill utmana dig själv egnom att läsa längre texter. 

Kursledare
Martina Jarnuszak har flera års erfarenhet av att undervisa i tyska och talar själv tyska. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Boken kommer att valjas för att passa gruppens nivå. Ledaren informerar vid första kurstillfället.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Litteratur på tyska - läsecirkel.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Litteratur på tyska - läsecirkel!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner