Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig knyta makramé

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Strängnäs
12 timmar
2021-11-16 17:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

Makramé är både roligt och enkelt och variationerna är oändliga! Gör något vackert till dig själv eller för att ge bort till någon du tycker om.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll
Makramé är teknik där man med snören gör knopar och flätningar i olika mönster och kombinationer både till nytta och utsmyckning. Man kan tillverka dekorativa föremål så som till exempel korgar, väskor, band, handtag, armband och andra typer av smycken. Materialet man använder är oftast hårt tvinnat bomullsgarn.

Tekniken har sitt ursprung i Medelhavsområdet varifrån den i början av 1800-talet spred sig över Europa. Ordet makramé kommer via franskans macramé från det turkiska ordet makrama med betydelsen 'servett', 'handduk' eller 'näsduk'. Dock härstammar ordet från arabiskans ”migramah” som betyder ungefär ”frans”.

Upplägg
Vi lär oss grunderna i makramé, dess teknik och de vanligaste knutarna för att sedan testa på att göra en egen blomampel eller en bonad. Du kan även göra ett enklare smycke.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du kommer att behöva makramégarn, eller knytsnöre som det också kallas. Garnet är speciellt anpassad för knytning/flätning/makramé. Du hittar materialet på tex. www.rito.se genom att söka på makramégarn eller i en välsorterad textil eller pysselbutik. Du bör själv ha med dig måttband och sax.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns både kylskåp och micro, så det går bra att ta med egen mat om så önskas. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-157 57 57.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig knyta makramé .

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig knyta makramé <nov>!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner