Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig japanska genom Anime

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2019-10-16 18:45
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Japan är ett land som vi gärna förknippar med sushi, anime och origami. Med sin långa historia och fantastiska natur lockar Japan turister från hela världen. Språket kan vara värdefullt att ha i bagaget om du planerar att studera eller arbeta i Japan men även för dig som planerar en resa till soluppgångens land.

Innehåll
Anime är det vardagliga japanska ordet för animerad film (japansk konststil) såsom Dragon Ball, One pieceNaruto, Konan, Sailor Moon och många filmer från Studio Ghibli... Det här är en kurs för dig som kommit i kontakt med det japanska språket genom att titta på anime. Du har redan en viss hörförståelse och känsla för japanskt talspråk men vill komma vidare i din egen talförmåga och få baskunskaper i japanska. På kursen får du bredda dina kunskaper inom vardagsspråk, uttal och ordförråd genom olika praktiska övningar. Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till din och gruppens kunskapsnivå.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. Uppehåll v.44 höstlov (30 okt) och v.45 (6 nov)

Förkunskaper
För att delta i kursen bör du ha stor intresse för anime, det japanska språket och den japanska kulturen. Detta innebär att du har hörförståelse på japanska och känner igen anime-kultur. Känner du dig osäker på din nivå så kan du kontakta oss och fråga. takako.kawamura@medborgarskolan.se

Kursledare
Miyoko Inoue har japanska som modersmål. Hon är en av få utbildade specialister i japanskt uttal i Sverige och har undervisat japanska och japanskt uttal på Högskolan Dalarna. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursledaren arbetar med eget material så ingen kurslitteratur behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

I undantagsfall kan kursen komma att bli en halvdistanskurs. Detta innebär att några av er deltar i kursen via videolänk från vår studielokal. Vi kontaktar dig om detta skulle bli aktuellt. Vi hjälper givetvis till med det praktiska kring uppkoppling med mera.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig japanska genom Anime.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig japanska genom Anime!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner