Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg helgkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Nyköping
27 timmar
2019-11-09 08:00
2 395 SEK

Kursbeskrivning

Att ta kustskepparintyget är den självklara fortsättning för dig som har tagit förarintyget och vill ut på de vida haven! Har du exempelvis en båt som är minst 4 x 12 meter är kustskepparintyget dessutom ett krav.

Innehåll
Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd, kanske över Ålands hav, eller till Gotland? Du lär dig bland annat om navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering och säkerhet ombord. Och teori blandat med övningar och sjökortsarbete. Ni fördjupningar er även i faktorer som:
· Deviation
· Missvisning
· Strömmar och avdrift

Upplägg
Kursen går på lördagar varannan helg och omfattar 9 x 45 min per sammankomst. OBS! Tider: första och tredje tillfället kl. 08.00-15.45, andra tillfället kl. 08.00-14.00 OCH kl. 18.00-19.45 (för mörkernavigering i Oxölesund). Vi tar paus för lunch!

Förkunskaper
Förarintyget är ett krav.

Kursledare
Peter Rundström har arbetat med skolsegelfartyg i över tjugo år och gått den långa vägen från elev/obefaren jungman till att idag segla skeppare och styrman. Han har stor vana vid att utbilda inom navigation. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Se till att införskaffa följande material till första kurstillfället:
- Övningssjökort Kustskeppare nr 61/93
- Övningssjökort Förarintyg nr 616
- Sjökortslinjal
- Transportör
- Passare
- ”Fritidsskepparen” av Bengt Utterström och Sten Ramberg, nyaste upplagan (2018)
- Boken "Sjötrafikföreskrifter m.m. 2019" (vilken innehåller den senast uppdaterade lagstiftningen med kommentarer av professor emeritus i sjörätt Hugo Tiberg). Kursmaterial kan du beställa på www.bryggboden.se (gå in på utbildningsmaterial så hittar du Medborgarskolan Nyköping).

OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära – köp bara material när du fått kallelse av oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Examination
För att få ditt Kustskepparintyg efter godkänt prov krävs att du sedan tidigare har ett Förarintyg samt ett giltigt praktikintyg. Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. 

Bra att veta
Ta gärna med egen lunch. I lokalen finns micro och vattenkokare. Ha gärna med dig inneskor/tofflor då vi har skogräns.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg helgkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner