Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Västerås
24 timmar
2021-11-10 17:00
2 795 SEK

Kursbeskrivning

Du har tagit ditt Förarintyg och känner att du vill ge dig ut på öppna hav, kanske över Ålands hav eller till Gotland? Då ska du ta Kustskepparintyget. Har du en båt som är minst 4 x 12 meter så är Kustskepparintyget ett krav.

Innehåll
· Navigering utomskärs och till havs
· Sjökortsarbete
· Mörkernavigering
· Säkerhet ombord
· Deviation, missvisning, strömmar och avdrift

Vi följer NFBs (Nämnden för Båtlivsutbildning) krav och riktlinjer.

Upplägg
Teori blandat med övningar i sjökortsarbete. Denna kurs består av 6 kurstillfällen. Onsdagar kl.17:00-20:15, med start 10/11.

OBS! Detta är en fysisk kurs på plats i våra lokaler i Västerås. Beroende på Corona-läget vid kursstart kan denna kurs istället komma att hållas på distans i realtid via video. När du anmäler dig till kursen godkänner du att även ta kursen på distans. Det som krävs då är en dator med webbkamera och en stadig internetuppkoppling. Om det inte alls är aktuellt för dig ber vi dig göra en anteckning om det redan vid anmälan.

Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan kurstillfällena. Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

Båtpraktik
Båtpraktik är obligatorisk för kustskepparintyget men även mörkerpraktik rekommenderas starkt. Kolla med kursledaren om det finns något praktikpass inplanerat på Medborgarskolan. Kostnad för praktikpasset ingår inte i denna kursavgift.

Förkunskaper
Förarintyg Båt. Vid examination av Kustskepparintyget krävs intyg om genomfört dagpraktikpass.

Kursledare
Christer Drangel innehar Fartygsbefälsexamen klass VIII samt Maskinbefälsexamen klass VIII och tillbringar den mesta av sin tid på våren/sommaren med att arbeta som skeppare på skärgårdsbåten M/F Anemon i Karlshamns skärgård. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften.

Boken Fritidsskepparen (senaste upplagan), Kort 1, övningssjökort för kustskepparintyg 61/93, transportör och passare.

Materialet köper du enklast på Hjertmans butik i Västerås. På Hjertmans får du 15% rabatt om du visar bokningsbekräftelse eller kallelse till kurs hos oss.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Examination
Kostnad för examination tillkommer med 625 kr och betalas till NFB:s förhörsförrättare. 65 kr tillkommer dessutom om du saknar intygsbok. För att kunna skriva provet måste du ha fyllt 12 år. Examinationsdatum meddelas under kursens gång.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 50 år och erbjuder ett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner