Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Eskilstuna
24 timmar
2020-03-24 18:45
2 200 SEK

Kursbeskrivning

Att ta kustskepparintyg är den självklara fortsättningen för dig som har tagit förarintyget och vill ut på de vida haven! Har du en båt som är minst 4 x 12 meter är kustskepparintyget dessutom ett krav.

Innehåll
Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd, kanske över Ålands hav, eller till Gotland? Du lär dig bland annat om navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering och säkerhet ombord. Vi går igenom teori blandat med övningar och sjökortsarbete, och fördjupar er även i faktorer som:
· Deviation
· Missvisning
· Strömmar och avdrift

Upplägg
Kursen går under åtta tisdagar, 18:45-21:15. Gällande påsklovet v.15 (Eskilstuna) eller v.16 (Strängnäs) tar ni ett gemensamt beslut med kursledaren om ni ska göra ett uppehåll då eller inte. Båtpraktik är obligatorisk för kustskepparintyget men även mörkerpraktik rekommenderas starkt. Praktikpass tillkommer och är något som du som deltagare får ordna med själv. Ingen båtpraktik ingår i denna kurs.

Förkunskaper
Förarintyget är ett krav.

Kursledare 
Johan Zachrisson har lång erfarenhet som ledare och stor erfarenhet av sjön. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Se till att införskaffa följande material till första kurstillfället:
- Övningssjökort Kustskeppare
- Sjökortslinjal
- Transportör
- Passare
- ”Fritidsskepparen” av Bengt Utterström och Sten Ramberg, nyaste upplagan (2018)

OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära – köp bara material när du fått kallelse av oss.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Examination
För att få ditt kustskepparintyg efter godkänt prov krävs att du sedan tidigare har ett förarintyg samt ett giltigt praktikintyg. Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång, men hålls ca. en vecka efter avslutad kurs. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 500 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. 50 kr tillkommer dessutom om du saknar intygsbok.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 50 år och erbjuder ett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss! I våra lokaler finns mikro, kylskåp och gratis snabbkaffe/te.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/avklarat Förarintyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner