Visa kurser.se som: Mobil

Kurs i Mobilfotografering

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
7 timmar
2020-03-14 10:00
795 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig att skapa fantastiska bilder med din mobilkamera! Vill du lära dig att skapa den perfekta bilden till Instagram? Smarttelefonen du håller i din hand kan ta fantastiska bilder! I denna kurs lär vi oss att använda den på bästa sätt.

Innehåll

Med nödvändiga tips som kommer att lyfta dina bilder ett snäpp högre. Vi går igenom fotografiskt seende, bildkomposition och bildspråk. Du lär dig att skapa tilltalande bilder med hänsyns till färg, form, ytor, ljus och uttryck. Att fotografera handlar till ena delen om att välja motiv, omgivning, placering och att ta själva fotot, till andra delen handlar det om bildredigering – för att göra bilden komplett. Du kommer få tips på lämpliga appar till detta ändamål.

Vi går igenom följande moment:

 • Bildkomposition och bildspråk
 • Mobilkamerans funktioner
 • Motiv och miljö
 • Användning av befintligt ljus
 • Optimala snitt för sociala medier
 • Appar för enkel bildredigering

Upplägg

Kursen är både informativ och praktisk. Vi arbetar med egen fotografering, diskussioner samt får information - allt för att göra dina egna bilder optimala. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare. 

Vi gör avbrott för 30 min lunch.
 
Förkunskaper

Alla nivåer är välkomna, nybörjare som fortsättare. Vi lär oss av varandra utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Hanna Fredholm har sedan 2008 arbetat som fotograf inom porträtt, mode och kommersiellt. Både som egen företagare och som anställd på reklam och eventbyrå i Stockholm. Sedan 2016 är hon även en attraktiv föreläsare och kursledare inom fotografering.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

 • Ta med en smarttelefon för fotografering.
 • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
 • Ta gärna med lunch, tillgång till mikro finns. Det finns kyl att förvara den i.
 • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
 • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
 • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kurs i Mobilfotografering.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs i Mobilfotografering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner