Visa kurser.se som: Mobil

Kubansk salsa - nybörjare (N)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
6 timmar
2022-09-16 17:30
995 SEK

Kursbeskrivning

Avsluta veckan på bästa sätt och dansa in helgen med oss på Medborgarskolan!

Om dansen
Salsa är en välkänd dans som härstammar från Kuba. Den kubanska kulturen värnar om sina afrikanska rötter, med livliga slagverk och kraftfulla rörelser. Salsan har trots det fått sin egna, särskilda smak, rik av inslag från blåsinstrument och distinkta pianorytmer. Salsan är i huvudsak en pardans, men är helt fri att slå till med diverse soloinslag för den som känner för det. I denna kurs går vi därför igenom lite av bägge. 

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i sex veckor. Varje tillfälle är en timme. För dig som vill ha en längre kurs har vi även en nybörjarkurs på torsdagar där varje tillfälle är en och en halv timme.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi kommer att täcka grunderna och bygga på dem, så att ni känner er trygga att bana väg för vidare utveckling.

Så delas de olika nivåerna in:
(N) Nybörjare: inga förkunskaper krävs. Passar både dig som är nybörjare och dig som dansat förut men vill nöta in grunderna ordentligt.
(F) Fortsättning: förkunskaper krävs, du bör ha dansat minst en kurs innan för att gå fortsättningskursen.
(M/A) Medelavancerad: förkunskaper krävs och du bör ha gått flera nybörjar/fortsättningskurser innan.

Kursledare
Kursledare är Birgitta Monserrat.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala.

Salsa är en pardans men det går bra att anmäla sig på egen hand. Vi bestämmer danspartners på plats och övar med varandra. Är ni två stycken som anmäler er tillsammans och bara vill dansa med varandra går det också bra. 

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kubansk salsa - nybörjare (N).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Ekeby Bruk, Ingång 2 N
75263 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kubansk salsa - nybörjare (N)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner