Visa kurser.se som: Mobil

Kubansk salsa - nybörjare (N)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
10 timmar
2021-11-12 17:30
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Avsluta veckan på bästa sätt! Dansa in helgen med oss på Medborgarskolan.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
This class is for everyone! In this salsa class you are more than welcome even if you do not speak Swedish - the course leaders are able to guide you through the class in English. For further questions regarding this, please contact us and we are happy to help!

Salsa är en välkänd dans som härstammar från Kuba. Den kubanska kulturen värnar om sina afrikanska rötter, med livliga slagverk och kraftfulla rörelser. Salsan har trots det fått sin egna, särskilda smak, rik av inslag från blåsinstrument och distinkta pianorytmer. Salsan är i huvudsak en pardans, men är helt fri att slå till med diverse soloinslag för den som känner för det. I denna kurs går vi därför igenom lite av bägge. 

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i fem veckor. Varje tillfälle är 1,5 timme.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi kommer att täcka grunderna och bygga på dem, så att ni känner er trygga att bana väg för vidare utveckling.

Så delas de olika nivåerna in:
(N) Nybörjare: inga förkunskaper krävs. Passar både dig som är nybörjare och dig som dansat förut men vill nöta in grunderna ordentligt.
(F) Fortsättning: förkunskaper krävs, du bör ha dansat minst en kurs innan för att gå fortsättningskursen.
(M/A) Medelavancerad: förkunskaper krävs och du bör ha gått flera nybörjar/fortsättningskurser innan.

Kursledare
Kursledare är Sebastian och Desirée. De båda brinner för dansen och har dansat i flera år. Att få lära ut dansen och dela den glädje som dansen ger tycker de är fantastiskt.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Under pandemin använder vi alla munskydd och vi uppskattar om du tar med ditt eget munskydd. Vi har begränsat antal platser pga. pandemin.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Salsa är en pardans men det går bra att anmäla sig på egen hand. Vi bestämmer danspartners på plats och övar med varandra. Är ni två stycken som anmäler er tillsammans och bara vill dansa med varandra går det också bra. 

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kubansk salsa - nybörjare (N).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kubansk salsa - nybörjare (N)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner