Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Kreativt skrivande och retorik - workshopkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Distans
15 timmar
2023-02-27 18:30
1 995 SEK

Kursbeskrivning

I denna kurs får du alla kunskaper som krävs för att bli riktigt vass inom skrivande och retorik.

Innehåll
I den här kursen kommer du att få verktyg för att komma igång med ditt skrivande i en tillåtande och trygg miljö.

Under kursens gång kommer du att genom olika skrivövningar utveckla din inspiration och lust att skriva. Du kommer att skriva på intuition och associationer, men kursen består även av längre övningar med tid för reflektion och eftertanke. Du kommer även att få arbeta med kamratrespons där fokus kommer att ligga på att hjälpa varandra att se styrkorna i varandras texter och hur du bäst utvecklar din text för att nå dess fulla utvecklingspotential.

Inom denna kurs kommer vi även att gå igenom retorik. Du kommer att få veta viktiga delar om hur du disponerar ett tal, få knep för att kunna hantera nervositet samt få kännedom om hur du kan bli medveten om ditt kroppsspråk, och mycket mer. 

Upplägg
Kursen går en gång i veckan på måndag i 5 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Kursen hålls på distans genom videomöten.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Arbetsmaterial
Inga arbetsmaterial krävs - bara ha en stabil internetuppkoppling.

Kursledare
Sandybell Ryytty. Hon är utbildad lärare i svenska och har några egna skönlitterära verk inom prosa och lyrik i ryggen. Hon brinner för att dela med sig av vad skrivandet kan ge som personlig utveckling och kreativ konstform. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Lärandet sker till stor del genom interaktion med andra kursdeltagare så vi behöver åtminstone fyra anmälningar för att kunna starta kursen. Ta gärna med dig din kompis, partner eller föräldrar!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande och retorik - workshopkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Stråhles Allé 1A
44132 ALINGSÅS


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande och retorik - workshopkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner