Visa kurser.se som: Mobil

Kreativt skrivande - Helgworkshop

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Distans
5 timmar
2022-10-15 10:00
695 SEK

Kursbeskrivning

Gestaltning är nyckeln till allt skönlitterärt skrivande. Vill du också finna din nyckel? Denna kurs är till dig som vill utforska skrivandets alla möjligheter. Till dig som vill få möjlighet att leka och experimentera med språket och gå från fokus på krav och prestation till att springa mot skrivmod och skaparkraft.

Släpp loss din skrivlust! Lämna osäkerheten hemma och utmana dig själv att sätta tankarna på pränt. Hänge dig åt ordbruk och bokstavsskötsel och prova skriva i olika stilar. Det här är kursen för dig som har svårt att komma igång, men gärna vill skriva. Alla har något att berätta - lär dig skriva!

Innehåll
I den här kursen kommer du att få verktyg för att komma igång med ditt skrivande i en tillåtande och trygg miljö.

Under kursens gång kommer du att genom olika skrivövningar utveckla din inspiration och lust att skriva. Du kommer att skriva på intuition och associationer, men kursen består även av längre övningar med tid för reflektion och eftertanke. Kursledaren ger dig tips om hur du kommer igång och hur du fångar läsaren. Du kommer även att få arbeta med kamratrespons där fokus kommer att ligga på att hjälpa varandra att se styrkorna i varandras texter och hur du bäst utvecklar din text för att nå dess fulla utvecklingspotential. Här får du skriva och berätta av hjärtats lust. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda!

Upplägg
Kursen äger rum under en intensiv dag på lördag och omfattar 5 studietimmar med kort paus för lunch som du tar med själv. En studietimme omfattar 45 minuter. Ni tar också flera kortare bensträckare under dagen. Kursen hålls på distans genom videomöten. Schemat för dagen ser ut som följer:

10:00-12:00 Pass 1
12:00-13:00 Lunchpaus
13:00-15:00 Pass 2

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Arbetsmaterial
Inga arbetsmaterial krävs - bara ha en stabil internetuppkoppling.

Kursledare
Sandybell Ryytty. Hon är utbildad lärare i svenska och har några egna skönlitterära verk inom prosa och lyrik i ryggen. Hon brinner för att dela med sig av vad skrivandet kan ge som personlig utveckling och kreativ konstform. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Lärandet sker till stor del genom interaktion med andra kursdeltagare så vi behöver åtminstone tre anmälningar för att kunna starta kursen. Ta gärna med dig din kompis, partner eller föräldrar!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-157 57 57.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande - Helgworkshop.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Stråhles Allé 1A
44132 ALINGSÅS


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande - Helgworkshop!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner