Visa kurser.se som: Mobil

Kommunicera med häst - nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
9 timmar
2020-03-18 16:00
1 050 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig kommunicera med din häst, eller delta av nyfikenhet kring relationen mellan människa och häst. Hur skiljer vi oss åt och hur kan vi lättast nå fram till hästen?

Innehåll

Denna kurs är både teoretisk och praktisk. Vi djupdyker i förståelsen för hästens natur. Vi diskuterar olika förhållningssätt samt hur vi kommunicerar med hästen, på för hästen lättast begripliga sätt. Kursen behandlar bland annat:

  • Hästens naturliga beteende
  • Fysiska och psykiska skillnader mellan häst och människa som påverkar kommunikationen
  • Kroppsspråkets betydelse
  • Hur man kan vara en bra partner till sin häst
  • Vikten av respekt mellan arterna och hur detta påverkar din kommunikation
  • Hur vi kan leka med våra hästar
  • Praktiska övningar för ökad förståelse och förbättrad relation

Upplägg

Den första sammankomsten är teoretisk och erbjuds således i Medborgarskolans lokaler. Det andra tillfället kommer antingen vara teoretiskt eller praktiskt beroende på gruppens behov och önskemål. Det tredje tillfället möts vi i natursköna Hågaby där vi träffar kursledarens häst, för praktisk förståelse och grundläggande övningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi välkomnar dig som är nyfiken på hästen som varelse samt dig som har egen häst och vill förbättra eller utveckla kommunikationen med den. Eftersom att detta är en kurs på grundnivå så kommer nivån att anpassas efter deltagarna.

Kursledare

Josefin Livsey har lång erfarenhet av att arbeta med hästar och människor både utomlands och i Sverige. Josefin fokuserar på kommunikationen mellan häst och människa och jobbar med både utlärning till elever samt träning av andras hästar. Hon intresserar sig speciellt för träning av unghästar och att lösa olika kommunikationsproblem, men arbetar framförallt för att öka förståelsen mellan de två arterna häst och människa.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Kursledaren tillhandahåller eventuellt kursmaterial. Ta med block och penna till minnesanteckningar och övningar.

Utvecklingsmöjligheter

Fortsättningskurs kommer vid intresse att erbjuds senare i höst och kommer att genomföras under en helg. Tala med kursledaren Josefin om mer information.

Bra att veta

Klä dig gärna oömt och varmt vid den praktiska sammankomsten.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kommunicera med häst - nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunicera med häst - nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner