Visa kurser.se som: Mobil

Klädsömnad - nybörjare (dagtid)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
18 timmar
2019-10-30 12:00
2 050 SEK

Kursbeskrivning

Innehåll
Detta är en nybörjarkurs för dig som vill lära dig att sy på symaskin. Kursledaren lär ut grunderna i hur man använder en symaskin och vägleder i grupp samt individuellt. Målet med kursen är att du ska få grundläggande kunskaper i hur du använder en symaskin och syr med hjälp av färdiga mönster.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst (kl. 12:00-14:30). Kursen följer ett och samma upplägg som är noga uttänkt för att vi ska lära oss de grundläggande stygnen. Kursen är upplagd enligt följande:

  1. Lär känna din sysmaskin, lär dig hur du trär maskinen, om pressarfoten osv.
  2. Lär dig sy olika sömmar, vilka som används till vad och hur man syr dem.
  3. Vi syr byxor för barn eller vuxna, lägger ut mönster, ritar av och syr.
  4. Vi syr en tröja i valfritt tyg (till barn eller vuxen), även här lär vi oss att använda oss av mönster, rita av och sy. Alla ska sy färdigt sina byxor.
  5. Laga och lappa egna kläder osv.
  6. Vi syr ett förkläde till oss själva (eller någon annan). På sista tillfället är målet att alla ska vara helt klara med sina projekt.

Förkunskaper
Detta är en nybörjarkurs så inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Kursledare är Monica Pettersson. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Egen symaskin är att föredra, men om du vill låna en av Medborgarskolan – skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. Detta bör du ha med dig till kursen:
· Det tyg du önskar använda (begagnat går fint!)
· Tråd
· Knappnålar
· Synålar
· Måttband
· Tygsax
· Sprättkniv

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Observera att vi har flyttat till nya, fräscha lokaler på Skivfilargränd 4 i Kopparlunden. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Välkommen!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klädsömnad - nybörjare (dagtid).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klädsömnad - nybörjare (dagtid)!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner