Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2020-01-13 17:30
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Damma av dina sömnadskunskaper sen skoltiden och sätt fart på din kreativitet. Sy egna kläder som passar din kroppstyp och stil. Du väljer själv färg, snitt och passande mönster, bara fantasin sätter gränserna. Du är designern!

Innehåll
I denna kurs får du dina tidigare erfarenheter inom klädsömnad att växa. Här låter vi kreativiteten flöda. Kursledaren hjälper till att ändra i mönster antingen för att få bättre passform eller att lägga till din egna detalj på plagget. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av kursledaren om du stöter på problem eller behöver inspiration för att komma vidare med din sömnad.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. Observera att kursen gör uppehåll under vecka 8 då det är sportlov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Alla är välkomna, både du som helt nybörjare men även du som redan kan en del om klädsömnad!

Kursledare
Evelina Berlin är otroligt intresserad av klädsömnad och efter tre år på sömnadsprogrammet på gymnasiet arbetar hon som sömmerska och har varit kostymchef för ett storspex. Hon hjälper dig med det du behöver för att kunna skapa ditt eget plagg, designat av dig själv. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Detta bör du ha med dig till kursen:
· Ett mönster anpassat efter dina tidigare kunskaper inom sömnad
· Det tyg du önskar använda
· Papper
· Blyertspenna
· Tråd
· Knappnålar
· Synålar
· Måttband
· Tygsax
· Sprättkniv

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
När du väljer tyg, tänk på att inte välja ett trikåtyg då det är ett svårarbetat tyg. Mönster i olika svårighetsgrader köper du i tygaffären. Var noga med att inte köpa ett för avancerat mönster.
Symaskiner och overlock finns hos oss. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klädsömnad.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klädsömnad!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner