Visa kurser.se som: Mobil

Keramiklek - kurs för barn och vuxna

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
13 timmar
2019-11-30 14:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en lekfull prova-på-kurs där barn och föräldrar tillsammans utforskar keramikens möjligheter. Vi provar på att ringla, kavla och tumma. En skapande helg ihop med andra som också längtar efter mer kreativitet i vardagen.

INNEHÅLL
Här lär vi oss tillsammans att bearbeta lera och skapa utifrån den. Vi får kännedom om olika tekniker och utveklar tillsammans vår kreativitet.

UPPLÄGG
Vi träffas under en helg och en lördag förmiddag. Observera att tiderna är olika de olika dagarna: lördag 30/11 kl. 14:00-18:00, söndag 1/12 kl. 10:00-14:00 samt lördag 14/12 kl. 10:00-12:15. Gruppen består av max 10 deltagare. Åldergräns från 8 år. Endast ett barn per vuxen anmäld.
OBS anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet på barnet + dess ålder i meddelanderaden.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

KURSLEDARE
Kursledare är Sofia Lewen. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

KURSMATERIAL
Bränning ingår i deltagaravgiften, lera tillkommer med 85 kr/kilo och faktureras efter avslutad kurs. Ta med papper, penna, trasa/handduk att linda in den fuktiga leran i, plastkasse till förvaring och rent plastförkläde.

BRA ATT VETA
Deltagaravgiften avser en vuxen och ett barn. Den vuxna personen ansvarar (självklart) för sitt barn. Alla hjälps åt för att det ska bli en trevlig och rolig helg tillsammans.
OBS: anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet på barnet i meddelanderaden.

Ta på oömma kläder och ha gärna med ett förkläde. I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/inbetalningskort inför kursstart.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramiklek - kurs för barn och vuxna.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramiklek - kurs för barn och vuxna!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner