Visa kurser.se som: Mobil

Keramik fortsättningskurs: Dekor - NYHET!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
13 timmar
2020-04-04 10:00
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Har du testat på någon av våra grundkurser i keramik och vill utveckla dina kunskaper och lära dig mer om dekor? Då har du hittat rätt!

Innehåll
Kursen är en fortsättningskurs där vi skapar keramiska föremål och går igenom olika tekniker för att dekorera föremålen. Vi går igenom silkespapperstryck, sgraffito, vaxdekor, hur du kan göra dina egna stämplar, måla med underglasyrer samt olika glaseringstekniker.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 10-14 samt en lördag två veckor senare för glasering (kl. 10-12.15).

Förkunskaper
Kursen passar dig som har grundläggande kunskaper inom keramik och vill fördjupa dig i olika dekortekniker. Med "grundläggande kunskaper" menas att du har gått en tidigare kurs i keramik, antingen på Medborgarskolan eller någon annanstans.

Kursledare
Kursledare är Mikaela Puranen. Mikaela är utbildad keramiker och har en bred kunskapsbas inom många olika keramiska tekniker. På fritiden gör hon själv mest drejade och kavlade bruksföremål. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta gärna med utskrifter på bilder ni vill använda för silkespapperstryck. Enkla svartvita teckningar med hög kontrast är det som rekommenderas, fotografier lämpar sig mindre bra till den här tekniken. Teckningarna ska kalkeras på silkespapper så det är bäst med enkla motiv.

Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och man kan därför anmäla sig som reserv. Viktigt att tänka på dock är att om man får en plats på en kurs är anmälan bindande (se separata köpvillkor) och man kan därför inte "byta" kurs om man kommer in som reserv på en annan kurs.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik fortsättningskurs: Dekor - NYHET!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik fortsättningskurs: Dekor - NYHET!!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner