Inga recensioner än

Kalligrafi

Längd
10 timmar
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
21 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
21 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Gå en kalligrafikurs och lär dig att teckna kalligrafi. Textar du i ditt jobb eller tycker om att skriva vackert för din egen skull? Är du intresserad av bokstäver och att skriva vackert för hand? Då är en kalligrafikurs något för dig!

Kalligrafi är konsten att skriva vackert. På en kalligrafikurs lär du dig att skriva och texta vackert, till exempel inbjudningskort, namnskyltar, diplom och brev. Man får en inblick i hur många olika typsnitt det finns i kalligrafi och lär sig den speciella skrivtekniken. 

Innehåll
På en kurs i kalligrafi kan du lära dig om olika kalligrafiska tekniker, lära dig att hantera pennan skickligt och visualisera det du vill skapa innan du sätter igång. Du får lära dig att tänka på layout, material, färger och papper.

Med rätt material och lite kunskap är kalligrafi ännu roligare.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Vi gör ett uppehåll den 21/2 pga Sportlov.

Förkunskaper
inga förkunskaper krävs. Ta med dig en bra humor och ork att lära dig något nytt och roligt!

Kursledare
Liselott Persson är en trevlig och kreativ person som alltid har tyckt om att skapa med färg och form i olika sammanhang och har haft mycket stor användning för sina kunskaper i att texta och skriva vackert.

Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du behöver ha med dig:  Kalligrafipennor, smörpapper i ark och kollegieblock med rutat papper.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 november, 2023

  • Kurs
  • Strängnäs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kalligrafi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights