Visa kurser.se som: Mobil

Japanskt broderi: Sashiko - NYHET!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
7 timmar
2020-03-14 10:00
895 SEK

Kursbeskrivning

Från att ursprungligen vara en teknik att kunna ta tillvara, lappa och återanvända textiler, har sashiko utvecklats till en form av japansk folkligt broderi. Stygnen; som är förstygn, sys så att de bildar vackra och intressanta geometriska mönster på exempelvis klädesplagg eller hemtextilier. Idag används stygnen dels att dekorera textilier och dels att lappa kläder; så kallade synliga lagningar. Vill du veta mer om broderitekniken finns ytterligare information på sidan: https://sashiko.se

Innehåll
Du kommer få veta en del om historien bakom broderitekniken sashiko och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Du får lära dig om symboliken bakom olika design, om mönsteröverföring och om olika sätt att sy stygnen på.

Du arbetar praktiskt med broderiet, varvat med att du får teoretisk information och demonstration om olika moment.

Upplägg
Kursen går under en lördag och pågår mellan kl. 10:00-16:00. Tid för lunchpaus är inräknat, och vi äter gemensamt medhavd lunch i Medborgarskolans lokaler. På plats finns micro och kylskåp att låna. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Kursledare
Kursledare är Elise Nilsson. Hon är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt henne med genom livet som en röd tråd. Bland annat har hon skrivit tre populära handarbetsböcker. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Kursen riktar sig till både nya och vana broderare och vi lär oss nya saker oberoende av viken nivå vi befinner oss på. Alla är välkomna!

Kursmaterial
Kursmaterialet (tyg, sashikotråd, kopieringspapper, mönster) ingår inte i kursavgiften men finns att köpa av kursledaren på plats.

Du bör ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil.

Kallelse/Faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Japanskt broderi: Sashiko - NYHET!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Japanskt broderi: Sashiko - NYHET!!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner