Visar 1-20 av 44 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 44 träffar
1
2
3

Hitta din inredningskurs

I listan ovan finner du aktuella inredningskurser och kurser som är närbesläktade med inredning. Klicka på respektive kurs för att få mer information om innehåll. För mer information än den som är angiven på denna sida ber vi dig kontakta aktuell kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan.

Inredningskurs

Inredning har de senaste åren blivit en mycket het hobby som de flesta engagerar sig i. Man hämtar inspiration från tidningar och tv-program varefter man försöker applicera idéerna i sitt hem. Alla idéer man får upplevs för många som väldigt svåra att genomföra i sitt eget hem. Man har svårt att kombinera stilar, färger och former. Med en inredningskurs får du hjälp med just detta. Man går noggrant igenom saker som ljussättning, färger, möbelplacering med mera. På så sätt får du lära känna dina möbler och ditt rum. Hur du kan kombinera inredning utifrån dina förutsättningar.

En inredningskurs passar dig som vill inreda ditt nya hem, fräscha upp det befintliga eller är i slag med att sälja din lägenhet eller hus. Om syftet är att göra din bostad mer attraktiv vid försäljning brukar det gå under namnet Homestyling. Här på kurser.se kan du välja att gå en inredningskurs i Stockholm eller en inredningskurs i Göteborg samt på andra platser i Sverige. Du har även möjlighet att gå en distanskurs.

Homestyling

Den senaste inredningstrenden har varit så kallad Homestyling. "Homestaging", som det också kallas, syftar till att göra din bostad mer attraktiv för potentiella köpare och därmed öka värdet på din försäljning. Vad som skiljer Homestyling från ”vanlig” inredningskurs är att homestyling ofta leder till en inredning som är i klass med showrooms. Saker som användarvänlighet och praktiska inslag är helt minimerat för att istället lämna rum åt spekulantens egna idéer. När du homestagar din bostad är det viktigt att inreda med sådant som passar till husets proportioner, skapar rymd och utrymme för potentiell köpare att se möjligheter till personlig inredning. Man ska med andra ord använda få, stilrena möbler som känns neutrala och är enkla för spekulanterna att tycka om och identifiera sig med. En lyckad homestaging framhäver de bästa delarna i bostaden och ger spekulanterna en egen idé om hur de skulle inrett.

När någon ska sälja sin lägenhet används ofta homestaging. Det handlar om att inreda sin bostad med sådana möbler och sådan stil som passar till husets proportioner och skapar en hemtrevlig känsla. Målet är att göra bostaden så attraktiv som möjligt för potentiella köpare vid visning, inredningen ska helt enkelt vara lockande i kundens ögon. En lyckad homestaging framhäver de bästa delarna i bostaden och kan höja värdet på den vid försäljning.

Kommentarer från tidigare deltagare på kurs i heminredning

”Jag tog en distanskurs eftersom jag ville vara i mitt eget hem under tiden jag läste kursen. Det var en bra idé tycker jag eftersom allt blev konceptualiserat till min lägenhet. Jag kan rekommendera alla med inredningsintresse att ta en inredningskurs.”

”När det var dags att sälja min lägenhet tog jag en helgkurs i homestyling. Jag lärde mig en hel del som jag också tog till vara på inför min försäljning. Det var mest färgkombinationer och ljussättning som jag behövde fräscha upp. Försäljningen gick superbra och jag är övertygad om att stagingen gjorde sitt.”

"Min pojkvän fick ett presentkort till en inredningskurs eftersom vi alltid har argumenterat kring vår inredning. Den gav honom ett nytt perspektiv och vi har tillsammans nu inrett vårt hus på ett sätt som tilltalar båda. Istället för att placera alla möbler ut längs väggarna har vårt vardagsrum blivit en spännande och härlig miljö att vistas i."

"Jag ville lära mig mer om butiksinredning och hittade en kurs här på kurser.se som passade mig perfekt. Inredningskursen har lett till att min butik rymmer mer, känns luftigare och jag kan presentera min kollektion mycket mer effektfullt."

"Möblera om har varit en hobby för mig sedan jag var liten och jag ville nu ta steget längre och lära mig mer om färger, ljussättning och heminredning. På Folkuniversitetets inredningskurs fick jag precis allt jag ville."

Inredningstips - stora epoker och inredningsstilar

Behöver du hjälp med att få idéer till ditt inredningsprojekt? Ett sätt att begränsa sig och få allt att gå ihop är att följa en stil. Här följer de större inredningsstilarna som förhoppningsvis kan hjälpa dig komma igång och få inspiration. Det är enklast att följa en stil men man kan också försöka kombinera olika stilar för att uppnå ett mer personligt hem.

Jugend - 1900
Denna stil, som också kallas sekelsskifte, härstammar från många olika länder men där Österrika, Belgien och Spanien hade stort inflytande. Stilen har slingrande linjer och använder mycket inspiration från växter och blommor.
Kända möbelformgivare under denna period är; Carlo Bugatti, Lous Majorelle och Gaillard.

Art deco - 1920
Art deco som på svenska betyder dekorativ konst beskriver ganska väl formdragen under perioden från 20-talet till 30-talet. På den tiden var framtidsutsikterna ljusa, samhället fått elektricitet, man massproducerade. Som en protest till det nya massproducerande och konsumerande samhället designades art deco möbler. Man höll kvar på ”konsten” och lyfte fram den artistiska ådran i möbeldesign. Under epoken hämtades mycket inspiration från antika Grekland, Rom och Orienten. I övrigt kan stilen beskrivas som enkel, geometrisk och enfärgad. Färgkompositionen var beige, silver, svart, guld och rött.

Skandinavisk design – 1950
Den skandinaviska designen kallas den som är färgstark, designad under 50- och 60-talet. Vid denna tidpunkt hade massproduktionen kommit igång och fler och fler hem hade råd att inreda sina bostäder. Vad som karaktäriserar epoken är starka kontraster, fantasifulla tyger, spindelliknande ben i krom, teak, skinande krom och rena linjer.
I Sverige är denna inredningstrend väldigt populär och man får leta länge om man vill hitta äkta inredning från följande designers; Arne Jacobsen, Alvar Aalto, Stig Lindberg med flera.

Postmodernism – 1980
Under 80-talet blandandes många stilar och epoker. Man återanvände äldre stilar och blandade dem med varandra i nya material och nytt innehåll. Överdåd, experimenterande och färgstarka uttryck karaktäriserar årtiondet. Bland de mer kända designers under denna epok är Jonas Bohlin, Mats Theselius.

New England
Denna stil beskrivs lättast med orden; mässing, fyrar, sjömärken och amerikanska flaggor. Stilen kommer ifrån kuststäderna i Usa och kan liknas med vår egna skärgårdsstil.

Feng Shui
Feng Shui, som kommer från Kina och betyder vind och vatten, utgår ifrån Taoistisk naturfilosofi som syftar till att ge själen ro i sin omgivning. Feng Shui fokuserar på hur man kombinerar de fem elementen för att skapa balans genom ett naturligt chi-flöde.

Ge dina möbler en personlig touch

Den senaste trenden inom inredning är att skapa unika och personliga rum. Det finns många sätt att göra det på och ett av dem är att återanvända gamla möbler och ge dem nytt liv med färg. Genom att gå en kurs i möbelmålning eller möbeltapetsering kan du få dina möbler precis så som du vill ha dem. Du kan enkelt skapa en marmorlook med hjälp av lite färg eller ge din byrå en shabby chic känsla med Chalk Paint. Du kan också skapa egna inredningsdetaljer i betong. Gå en betongkurs för att lära dig hur du tar fram vaser, skålar och annat till hemmet. 

Jämför kurser
Öppen dörr till jobb

"Det har varit en väldigt komplett och verklighetsförankrad utbildning", säger Magdalena Lundberg som utbildade sig hos Inredningskurser.se

Läs mer