Visa kurser.se som: Mobil

Hundkurs Spår - ojämna veckor

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
10 timmar
2022-05-11 17:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

Spårträning är en rolig aktivitet där du och din hund får samarbeta. Det aktiverar din hund mentalt och ni kan utvecklas tillsammans.

Innehåll och upplägg

Det är alltid kul med en aktivitet i skogen där du får samarbeta med din hund. Spår är väldigt uppskattat hos de flesta hundar och det är en väldigt effektiv aktivitet som tröttar ut hunden mentalt.

Spårkursen passar alla hundar och hundägare även de hundar som är reaktiva.

Målet med denna kurs är att hitta en aktivitet där hunden blir mentalt trött, där ni kan utveckla svårighetsgraden successivt efter din hunds utveckling.  

Detta är vad kursen kommer innehålla.

  • Grundläggande spårövningar.
  • Finns chans till att avancera. 

Vi kommer att hålla till i ett stadsnära skogsområde. Därefter kommer vi att ta en kortare biltur, i egen bil, till ett område med både fält och skog. 

Förkunskaper

För att gå denna kurs behövs inga förkunskaper.

För att kursledaren ska ge dig och din hund de bästa förutsättningarna på kursen ber vi dig att besvara dessa frågor i meddelanderutan när du anmäler dig till kursen.

Vad har du för hundras?

Hur gammal är din hund? 

Har ni några förkunskaper inom ämnet? 

Finns det något vi behöver veta om din hund?

Kursledare

Hanna Näsmark är en glad, utåtriktad snart utbildad hundinstruktör som älskar allt som har med hundar att göra. Hon har två stycket Holländska herdehundar som hon tränar i bland annat mondioring (skyddsport) för att sedan tävla. Hanna har sedan tidigare arbetet för Försvarsmaktens hundtjänstenhet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial:

  • Sele och spårlina/långlina
  • Belöning i form av godis och eventuell favorit leksak. 
  • Vi kommer att vistas utomhus så kläder anpassat efter rådande väder lek. 

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Du får mer information om vart vi träffas i din kallelse till kursen.
  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hundkurs Spår - ojämna veckor.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hundkurs Spår - ojämna veckor!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner