Visa kurser.se som: Mobil

Hot- och våldshantering

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Nyköping
4 timmar
2019-10-27 13:00
750 SEK

Kursbeskrivning

På vår kurs i självförsvar lär du dig att hantera våld och hot i vardagslivet eller på din arbetsplats. Den vänder sig till dig som vill få en ökad kunskap och trygghet.

Innehåll

Detta är en självförsvarskurs där du får lära dig grundläggande självförsvar på ett teoretiskt/strategiskt plan och hur du ska agera för att förebygga överfall. Kursen bygger på en teoretisk grund med eventuella inslag av praktiska moment och lär ut hur man enkelt och effektivt skyddar sig i olika hotfulla eller våldsamma situationer på ett lagligt sätt. Vi lär oss även hur vi ska agera för att minska konsekvenserna vid ett påbörjat övergrepp. Under kursen lär du dig även, lagar och regler, riskbedömning och förhållningssätt.

Kursens mål är att du får:

· Nödvändiga kunskaper i hur man försvarar sig mot hot och våld.

· En ökad trygghet i vardagslivet och arbetsmiljön.

· Lära dig bemötande, förhållningssätt och riskbedömning

Upplägg

Teoretisk grund med eventuella inslag av praktiska moment beroende på deltagare.

Vi gör lunchuppehåll på 30 minuter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder från ca 13 år.

Kursledare

Evelina Israelsson är utbildad väktare, skyddsvakt, säkerhetschef och projektledare. Som person är hon en lugn norrlänning, med nära till skratt. Hon har rest mycket och gillar att uppleva nya kulturer, människor och situationer.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inga speciella kläder behövs.

Bra att veta

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hot- och våldshantering.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hot- och våldshantering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner