Visa kurser.se som: Mobil

Franska litteraturkurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2019-10-17 18:45
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Soliga stränder i söder och snöiga alper i öster, Frankrike har lite av det mesta. Kulturella rikedomar, böljande gröna kullar och det fantastiska franska köket. Det finns många anledningar till att Frankrike ligger många varmt om hjärtat. Följ med på resan in i det franska språkets värld i denna kurs där vi fokuserar på fransk litteratur. Kursen riktar sig till dig som har läst franska tidigare och nu vill utvecklas vidare i språket.

Innehåll
Detta är en kurs för dig som vill utveckla din franska och som är intresserad av och vill lära dig mer om fransk litteratur. Under kursen kommer vi läsa utdrag från skönlitterära verk, poesi och noveller. Vi kommer också träna på att skriva olika typer av texter, göra hörövningar samt utveckla vårt uttal genom att jobba med olika typer av texter.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 8 veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
För att delta i kursen bör du ha tidigare erfarenheter av språket. Detta innebär att du har läst franska till nivå A2 eller har motsvarande förkunskaper. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Edwige Dugas föddes i Frankrike. 2007 tog hon sin magisterexamen i statsvetenskap och 2016 tog hon sin doktorexamen i språkvetenskap på Université de Lille. Hon har undervisat i franska och engelska i många år i Frankrike och Storbritanien. Hon uppskattar de utmaningar som det innebär att coacha människor och ge dem verktyg att utvecklas i ett språk. Hon är en språkälskare som, förutom engelska och svenska, har lärt sig bl.a. tyska och ryska. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren arbetar med eget material så ingen kurslitteratur behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Franska litteraturkurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Franska litteraturkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner