Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Nyköping
16 timmar
2019-09-17 15:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

I Frankrike kan man finna det mesta - kulturella rikedomar med museer och slott, varierad geografi med berg och vinodlingar, floder och hav, modern teknik och spännande mode - och det fantastiska franska köket. Frankrike ligger många varmt om hjärtat, och allt fler svenskar vill lära känna landet, kulturen och språket närmare.

Innehåll
En kurs för dig som har läst franska någon eller några termin och för dig som läst för många år sedan och vill fräscha upp din kunskap där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Kursen syftar till att du ska få användbar kompetens, få träning i att hantera situationer som du lätt kan hamna i då du träffar fransktalande i Frankrike eller någon annanstans, få praktisk nytta av dina gamla och nya kunskaper. Vi vill också hjälpa dig att utveckla din förmåga att hitta olika strategier för att lösa problem, när språkkunskaperna inte räcker till. Du börjar utveckla din säkerhet i språket och din tilltro till din egen kommunikativa förmåga. Med det menar vi att du börjar förstå både talad och skriven franska bättre och uttrycker dig själv på ett enkelt men korrekt sätt. Kursen syftar också till att ge ökad kännedom om landet.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 10 veckor och omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov och uppehåll bestäms i samråd mellan deltagarna och ledaren.

Förkunskaper
Detta är en kurs för dig som har läst en termin franska eller har motsvarande förkunskaper. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest på www.medborgarskolan.se/spraktest

Kursledare
Gunilla Nordén har lång erfarenhet av undervisning i både skola och studieförbund. Gunilla är utbildad fil.mag. i engelska och franska och har varit ledare hos Medborgarskolan sedan 2009, där hon har haft kurser både i grupp och enskilt. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar även kontinuerligt sin förmåga inom vuxenpedagogik genom Medborgarskolans fortbildningsprogram.

Kursmateral
Kursmaterial ingår inte kursavgiften. På kursen används boken, Franska 2 , ISBN-nummer : 9789144050966. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Franska A2.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Franska A2!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner