Visa kurser.se som: Mobil

Fotopromenad – fotokurs med friskluft

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2019-11-11 16:00
2 195 SEK

Kursbeskrivning

En fotoworkshop med kända fotografen Helen Shippey. En inspirerande vandring, på ett roligt och annorlunda sätt där vi upptäcker staden och fotograferar tillsammans.

Innehåll

En fotoworkshop i liten grupp ger ofta inspiration till skapande. Man lär sig mycket av varandra, i hur man tänker komponera det man ser framför sig. Vi lär oss av varandra utifrån våra egna erfarenheter, förutsättningar och fotoutrustning. En fotoworkshop utomhus är ett roligt och annorlunda sätt att se sin hemstad på och samtidigt lära sig hur du hanterar din egen kamera med alla dess inställningar och knappar.

Du kommer från denna fotoworkshop med andra ögon på din hemstad Västerås och givetvis med fantastiska bilder du har tagit själv. Vi kommer varje gång att promenera på en ny plats runt om i Västerås.

Upplägg

Helen ger tips och trix för hur du skall tänka i de ljusförhållanden som råder just då samt hjälper dig komponera din bild på plats. Ju fler frågor du ställer bestå mer kommer du att lära dig.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Tema kurstillfälle 1 - Upplev Västerås med din kamera –Gamla stan

Tema kurstillfälle 2 - Upplev Västerås med din kamera- Öster Mälarstrand

Tema kurstillfälle 3 - Upplev Västerås med din Kamera- Centrum

Tema kurstillfälle 4 - Västerås i Skymning

Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Helen Shippey är en mycket kreativ och inspirerande fotograf, hon har arbetat som fotograf i 11 års tid. Hon började sin karriär i Egypten. Efter 4 år där så fortsatte hon sin fotoverksamhet i Dubai, FAE i 5 år, nu är hon tillbaka i sitt hemland Sverige och utgår från Västerås när hon arbetar.

Helen blandar lokala svenska fotouppdrag med en del internationella. Helen har en lättsam stil när hon delar med sig av sin kunskap med andra. Hon har givit fotokurser i många olika former under åren, från privatlektioner till grupplektioner till fotopromenader.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Din kamera med fulladdade batterier.

Minneskort med massor av plats för nya bilder.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Vi kommer att vara utomhus och vandra så allt du tar med dig kommer du själv att bära på hela tiden.
  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före bekräftad kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotopromenad – fotokurs med friskluft.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotopromenad – fotokurs med friskluft!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner