Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs - Västerås i skymning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2019-11-14 14:15
2 195 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig konsten att fota Västerås på natten? Då är det här en kurs för dig. Du får lära dig fota Västerås utomhus och inomhus, i det sparsamma nattljuset med ibland magiska effekter.

Innehåll

Vi använder oss av systemkamera under kursen och lär oss grunderna när det gäller bildkomposition, ljus, kamerainställningar och digital bildbehandling. Eftersom fokus ligger på nattfotografering så är vissa grundkursmoment bortprioriterade. Detta till förmån för praktiska övningar i nattljuset vid tex domkyrkan, slottet med flera ställen där det finns vackra kvälls ljusspel.

Du får övningsuppgifter till de olika kurskvällarna och tar med dig bilderna på ett USB-minne så vi i grupp gemensamt kan analysera och lära oss mer. Nattens ljus lyser upp, arkitektur, landskap och människor, så det är de motivområden kursen handlar om.

Under kursen kommer vi att repetera de olika momenten för att befästa kunskapen. Övningsuppgifterna som du får från gång till gång kommer att varieras individuellt beroende på din erfarenhet.

Upplägg

Vi börjar i medborgarskolans lokaler med nya kursmoment och går sedan igenom övningsuppgifterna.

Helen ger tips och trix för hur du skall tänka i de ljusförhållanden som råder just då samt hjälper dig komponera din bild på plats. Ju fler frågor du ställer bestå mer kommer du att lära dig.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Helen Shippey är en mycket kreativ och inspirerande fotograf, hon har arbetat som fotograf i 11 års tid. Hon började sin karriär i Egypten. Efter 4 år där så fortsatte hon sin fotoverksamhet i Dubai, FAE i 5 år, nu är hon tillbaka i sitt hemland Sverige och utgår från Västerås när hon arbetar.

Helen blandar lokala svenska fotouppdrag med en del internationella. Helen har en lättsam stil när hon delar med sig av sin kunskap med andra. Hon har givit fotokurser i många olika former under åren, från privatlektioner till grupplektioner till fotopromenader.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Din kamera med fulladdade batterier.

Minneskort med massor av plats för nya bilder.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Vi kommer att vara utomhus och vandra så allt du tar med dig kommer du själv att bära på hela tiden.

  • Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.

  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs - Västerås i skymning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs - Västerås i skymning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner