Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs på distans - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2021-11-01 09:15
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Ta med ditt barn på fotokurs! Vi lär oss fotografera så att barn, ljus och situation kommer till sin rätt för att få riktigt bra bilder för framtiden.

Innehåll

Du och ditt barn deltar på distans via dator eller mobil, med systemkameran i högsta hugg och beredd att genomföra enklare övningsuppgifter. 

Kursmomenten är grundläggande teknik, förenkling, tredjedelsregeln, olika ljus och målet att klara fotografering i motljus eftersom det oftast ger ett överlägset resultat när du behärskar det. Momenten blandas med grundläggande digital bildbehandling oftast med dina bilder som underlag. Bilder som du fotat i de olika övningarna du får.

Vi använder oss av systemkamera och lär oss om bildkomposition, ljus, kamerainställningar och digital bildredigering. Vi övar och har repetitioner så att du inte missar något om du blir upptagen av blöjbyte, amning eller annat. Du får övningsuppgifter till nästa kurstillfälle som passar just din kunskapsnivå. Barnen bör vara från tre månader upp till ett år. Du är självklart välkommen även som mormor, farfar eller liknande.

Upplägg

Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling. Teori varvas med praktiska övningar.

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.

Förkunskaper

Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Är du från början duktig fotograf, så får du bara en mer krävande fotouppgift till nästa gång, så att även du kan utvecklas.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Kursmaterial

Ta med dig ditt barn och digitalkamera samt gärna kamerans instruktionsbok.

Bra att veta

  • Ha din systemkamera och de tillbehör du önska använda redo för videomötet.
  • Ha gärna din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda med dig på videomötet.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs på distans - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs på distans - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner