Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs fortsättning - fokus bildspråk och kreativitet

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
14 timmar
2019-11-16 10:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Vi tar fotograferandet ett steg vidare och fördjupar oss i vårt bildspråk, kreativitet och hur vi kommunicerar med olika bilder.

Innehåll

I denna kurs går vi på djupet i hur vi utvecklar vårt bildspråk och fokuserar mindre på hur vi använder kamerans inställningar. Till största del fokuserar vi på kreativitet och hur vi kommunicerar med olika typer av bilder i olika genrer. Vi lär oss om ljusförhållanden, komposition och hur vi tänker och diskuterar kring bilder.

Upplägg

Teori blandas med övervägande praktiskt arbete både utomhus och inomhus. Vi arbetar som grupp och tar hjälp av varandra för att komma framåt.

Kursen går under en helg, lördag och söndag kl. 10.00-15:45 båda dagarna.

Vi gör 30 min uppehåll för lunch.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som använder din kameras inställningar relativt obehindrat. Detta för att fokus ska ligga på själva skapandet. Du har också en idé om vad du vill fotografera.

Kursledare

Robert Gabrielsson från Falun lär ut på ett lugnt, metodiskt och till viss del individanpassat sätt. Han anser att alla kan lära varandra och att det inte är kamerans inställningar som tar bra bilder utan det är din kreativitet som sätter gränser. Därför vill han fokusera mer på hur du tar bra bilder med hjälp av komposition och hantering av olika ljusförhållanden. Detta tillsammans med grundläggande kunskap i kamerafunktioner kommer att ge dig bättre bilder. Robert är frilansande fotograf och journalist i Uppsala- och Stockholmsregionen och är utbildad i bildjournalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

En system- eller kompaktkamera och möjlighet att mejla bilder till kursledaren inför sammankomsterna.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

• Ta med din systemkamera/kompaktkamera.

• Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

• Det finns kaffe och te att köpa i våra lokaler.

• Tillgång till mikro finns.

• Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

• Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs fortsättning - fokus bildspråk och kreativitet.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs fortsättning - fokus bildspråk och kreativitet!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner