Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs fortsättning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2020-05-11 18:45
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Vi tar fotograferandet ett steg vidare och fördjupar oss i bland annat natur/landskaps- och porträttfotografering. Vi lär oss hur vi med hjälp av befintligt ljus, teknik och komposition kan lyfta fram motivet. Denna kurs fokusera än mer på vad ni deltagare vill lära er.

Innehåll

Foto fortsättning är en kurs där du fördjupar dina fotografiska kunskaper. Här är de tekniska delarna i fotografin sekundära och mer fokus läggs på bilderna. Vi diskuterar bilder och jobbar med att utveckla en egen fotografisk stil. Vi kommer att gå igenom olika fotografiska genrer  men samtidigt anpassa utbildningen till vad ni i gruppen vill fördjupa er i.

Upplägg 

Kursen bygger på att vi tillsammans i grupp utbyter idéer och diskuterar våra bilder. Mellan varje kurstilfälle kommer en uppgift att ges. 
Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Du har tidigare gått en grundkurs i fotografi, eller har motsvarande erfarenheter. Du bör behärska en systemkamera i alla lägen, men vilja ta ditt fotograferande ett steg längre.

Kursledare

Troy Enekvist är utbildad bildjournalist och arbetar världen över. Han arbetar mestadels mot tidningar och nyhetsbyråer med berättande bilder. Han har haft flera utställningar, bland annat på Fotografiska i Stockholm.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Ta gärna med din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda.
  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.
  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs fortsättning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner