Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
18 timmar
2019-09-10 09:15
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Ta med ditt barn på fotokurs! Vi lär oss fotografera så att barn, ljus och situation kommer till sin rätt för att få riktigt bra bilder för framtiden.

Innehåll

Vi använder oss av systemkamera och lär oss om bildkomposition, ljus, kamerainställningar och digital bildredigering. Vi övar och har repetitioner så att du inte missar något om du blir upptagen av blöjbyte, amning eller annat. Du får övningsuppgifter till nästa kurstillfälle som passar just din kunskapsnivå. Barnen bör vara från tre månader upp till ett år. Du är självklart välkommen även som mormor, farfar eller liknande.

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar. Varje kursdag avslutas med ett kort praktiskt fotomoment då vi går ut och fotar, om vädret tillåter.

Förkunskaper

Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Är du från början duktig fotograf, så får du bara en mer krävande fotouppgift till nästa gång, så även du kan utvecklas.

Kursledare

Lars Emerius har arbetat som officer och ingenjör. Han har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig ditt barn och digitalkamera samt gärna kamerans instruktionsbok.

Bra att veta

  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs - Barnfotografering för föräldralediga nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner