Inga recensioner än

Fotokurs - Arkitekturfoto

Längd
15 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och lär dig mer om hur du kan utvecklas som arkitekturfotograf! Den här kursen fungerar oavsett kamera - mobil eller systemkamera.

Innehåll

Arkitekturfotokursen är upplagd för att öka på dina kunskaper, att fotografera arkitektur, med mobil eller systemkamera. Främst gäller det att fota byggnader utifrån och inifrån samt annan mänsklig byggnation som vägar, broar och även en del landskap (parker) som är skapat av människor. Dessutom hinner vi fota en del mindre arkitekturelement (artefakter) som föremål, möbler, pelare etc. Fokusstackning och panoraman ingår samt HDR.

Ljus, bildkomposition och bildredigering är de viktigaste kursmoment för att få till bra arkitekturbilder. Kursen fokuserar därför på detta. Vid ett kurstillfälle gör vi gör vi ett kvällsbesök och fotar Universitetsaulan och Uppsala domkyrka. En uppgift som du redovisar vid nästa kurstillfälle.

Upplägg

Kursen är upplagd som kurs med genomgångar, instruktioner samt övningar i form av hemuppgifter, som redovisas vid nästa kurstillfälle. Det blir även en del repetitioner som gör att kunskapen fäster undermedvetet hos dig som fotograf. Det får du med dig och du blir automatiskt en bra arkitekturfotograf! 

Kursen gör ett par utflykter i Uppsala för att fota arkitektur, domkyrkan och universitetet mm. 

Förkunskaper

Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Är du från början duktig fotograf, så får du bara en mer krävande fotouppgift till nästa gång, så att även du kan utvecklas.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Kursmaterial

Systemkamera eller mobilkamera, principerna är detsamma för fotografering. Instruktionsbok kan även vara ett bra stöd. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 september, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs - Arkitekturfoto och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Bergsbrunnagatan 20
75323 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights