Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning - Helen Shippey om hur det är att vara kvinnlig fotograf i Mellan Östern

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
1 timme
2019-11-07 18:00
695 SEK

Kursbeskrivning

Kom och lyssna på Helen Shippey, fotografen som startade sin fotokarriär i Egypten. Hon har hittills fotograferat bland annat Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Alice Cooper och Henrik Stenson. Detta blir en kväll med anekdoter och fotografier.

Innehåll

Helen har under sina 11 år som verksam fotograf utomlands fotograferat många olika sorters kändisar allt från Donald Trump, H.M. Drottning Silvia, Alice Cooper till Henrik Stenson. Helen visar upp bilder som hon har tagit under hennes verksamma år i Dubai och pratar om de olika uppdragen hon har haft allt från att fotografera golf stjärnor till att arbeta för Kempisnki Hotell.

Hon har några anekdoter att berätta från sina olika uppdrag allt från när hon själv blev star struck när hon fotograferade sin idol Gary Player till när hon chockade alla killarna på en pojkskola i Abu Dhabi. Helen berättar på ett lättsamt och konversativt sätt om sina upplevelser och de erfarenheter de har gett henne.

Föreläsare

Helen Shippey är en mycket kreativ och inspirerande fotograf, hon har arbetat som fotograf i 11 års tid. Hon började sin karriär i Egypten. Efter 4 år där så fortsatte hon sin fotoverksamhet i Dubai, FAE i 5 år, nu är hon tillbaka i sitt hemland Sverige och utgår från Västerås när hon arbetar.

Helen blandar lokala svenska fotouppdrag med en del internationella. Helen har en lättsam stil när hon delar med sig av sin kunskap med andra. Hon har givit fotokurser i många olika former under åren, från privatlektioner till grupplektioner till fotopromenader.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta

  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan föreläsningen. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om den är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att föreläsningen blir av.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning - Helen Shippey om hur det är att vara kvinnlig fotograf i Mellan Östern.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föreläsning - Helen Shippey om hur det är att vara kvinnlig fotograf i Mellan Östern!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner