Visa kurser.se som: Mobil

Flugbindning - bind din egen fluga till flugfisket!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2021-10-06 18:30
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Från larv till slända – en flugbindarkurs för dig som är nybörjare!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll
I den här kursen lär du dig grundtekniken för att komma igång med din flugbindning. Du lär dig hur du använder de olika verktygen samt vilket material du behöver. Kursledaren ger tips och idéer på hur du kan använda dig av material som du redan har hemma. Du lär dig också olika tekniker för att lyckas få flugan bli hållbar och se verklig ut. Teori blandas med praktik och vi binder olika flugtyper varje gång, torrflugor, nympher, streamers mm.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Kursen är på totalt 12 studietimmar.

Förkunskaper
Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är John Welk. John har varit aktiv i fiskeföreningar sedan tonåren och fiskat flugfiske sedan 14-årsåldern, både i fjällen, Norge och egna sjöar. Han har tidigare hållit kurser i flugbindning och delar gärna med sig av sin kunskap.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår i kursavgiften och finns på plats vid kursens start.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta 
Alla kursstarter är preliminära. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Som kursdeltagare på den här kursen får du 10% rabatt på flugbindningsmaterial hos MÅ Fiske och Fritid i Uppsala. Ta med dig kallelsen du får från Medborgarskolan och visa upp i kassan. Besök gärna deras hemsida för mer information om hur du hittar till butiken: https://mafiske.se/.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Flugbindning - bind din egen fluga till flugfisket!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Flugbindning - bind din egen fluga till flugfisket!!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner