Visa kurser.se som: Mobil

Film och filmredigering, nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2019-09-02 18:00
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Kursen för dig som älskar film och vill lära dig mer om grunderna! Hur börjar man och vad är viktigt att tänka på? Vår kursledare guidar dig igenom filmens grunder.

Innehåll och upplägg

Här får du lära dig att arbeta med filmer som du själv filmat med din telefon eller kamera. Hur du lägger in film från din telefon/kamera och hur det görs smidigast. Ni får olika tips på hur man kan jobba och råd på hur man undviker enkla misstag. Under våra fyra träffar ser vi till att du får gundkunskper och klarar av att skapa en film från början till slut.

Tanken är att kursen ska ge en bred grundkunskap att använda när man själv gör film i framtiden. Om intresset är stort för att vidareutveckla sina grundkunskaper kommer vi genomföra mer specifika kurser längre fram. Du får lära dig hur du redigerar filmen, klipper bort onödig film, lägger in musik i dina klipp, lägger till text i filmen. Grundkunskaper i att redigera egen film. Du lär dig också att spara filmen på rätt sätt, samt konvertera för att dela filmerna digitalt.

Vi kikar på kameror och berättar om hur vi ska ta oss i mål. Vi försöker få fram ett manus eller en skiss på det man vill filma. Hinner vi så kan vi även testa att göra en kort filmsekvens ihop för att få se hur det går till. Vi hjälper varandra och ser till att alla är redo att börja redigera filmen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. 

Kursledare

Jimmy Gerdin har en lång erfarenhet inom filmbranschen. I sin karriär har han hunnit med att arbeta som reporter, fotograf, Tv-producent, kommunikatör och filmproducent. Han är kunnig inom publiceringsverktyg och ger gärna råd och tips till sina deltagare. Jimmy ger dig möjlighet att utvecklas och lär dig nya saker samtidigt som du har väldigt roligt på vägen dit.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Medtag en bärbara dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Ta med den utrustning du vill filma med.

Har du redan tillgång till ett redigeringsverktyg som du önskar använda på kursen, skriv namnet på verktyget i meddelanderutan vid anmälan. Om du inte har tillgång till något program så kommer du att få förslag och guidning från kursledaren.

Utvecklingsmöjligheter

Om intresset är stort för att vidareutveckla sina grundkunskaper kommer vi genomföra mer specifika kurser längre fram. Tala med ledaren om du är intresserad av en fördjupande kurs.

Bra att veta

  • Ta med den utrustning du önskar filma med.
  • Ta gärna med tillhörande instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
  • Ta med en bärbara dator, surfplatta eller mobiltelefon.
  • Det finns kaffe och té att köpa i våra lokaler.
  • Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före bekräftad kursstart.
  • Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Film och filmredigering, nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Film och filmredigering, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner