Inga recensioner än

ESF: Grundkurs i släktforskning- kväll

Längd
18 timmar
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Cirkeln vänder sig till dig som vill lära dig hur man söker ”pusselbitarna” till sin släkthistoria. Du får lära dig att leta och läsa i kyrkböcker och andra källor och hur du registrerar funna uppgifter. Vår målsättning är att när du gått kursen skall du kunna fortsätta forska på egen hand.

Innehåll

Eskilstuna Släktforskarförening, ESF, i samarbete med Medborgarskolan inbjuder således till grundkurs i släktforskning. Vi rekommenderar alla som vill släktforska att lära sig grunderna i detta värv helt enkelt för att undvika framtida tidsödande trassel. Att arbeta på rätt sätt från början garanterar kvalitet i forskningen och gör att du undviker fallgropar som blir allt vanligare i takt med att mängden digitaliserat släkthistoriskt material blir tillgängligt på internet.

Upplägg

  • Tid: onsdagar varje vecka 18.30-21.30.
  • Startdatum: 19 september.
  • Omfattning: 6 gånger
  • Lokal: Medborgarskolan, J.A Selanders gata 1, 1 tr. Eskilstuna
  • Avgift: 650 kr.

Förkunskaper

Du kan vara nybörjare men du kan lika väl ha prövat på att släktforska men vill ta nya tag. Viss datorvana är nödvändig

Kursledare

Agne Saläng.

Cirkelledarna har, efter mångårig egen erfarenhet av släktforskning, djupa och breda kunskaper i ämnet och har dessutom mycket stor erfarenhet av att undervisa samt dela med sig av sina kunskaper.

Kursmaterial

Tag gärna med egen dator till träffarna - men det är inget krav.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2023

  • Kurs
  • Eskilstuna

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av ESF: Grundkurs i släktforskning- kväll och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights