Gitarrkurs för barn

Kurser för små gitarrister

Vill ditt barn bli en rockstjärna? Låt barnet leva ut sin dröm! Med en gitarrkurs lär de sig grundläggande tekniker eller att utveckla sina tidigare kunskaper. Hitta en gitarrkurs för barn här!
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Gitarr som instrument

Gitarr är ett stränginstrument som består av en resonanslåda med en flat eller rundad botten och en hals försedd med en greppbräda. På halsens övre del finns ett huvud med stämskruvar som används för att spänna strängarna tills man får önskad tonhöjd. Strängarna fästs i den nedre delen av halsen, i det såkallade stallet. Greppbrädan har greppband som hjälper en att få fram olika toner.

Oftast har en gitarr 6 strängar och för att komma ihåg strängarnas toner finns det en minnesregel som är bra att kunna ”En ball groda dansar aldrig ensam” detta räknar man från den tunnaste strängen och uppåt.

Gitarren kommer sannolikt från Spanien där den använts sedan 1200-talet. En gitarr från Spanien 1581 finns bevarad. Att ackompanjera efter en ackordanalys är vanligt förekommande på gitarr, speciellt vid populärmusik. Gitarrsolon är en melodi med eventuella variationer. Inom rock och jazz är upprepande gitarriff och improvisation efter bluesskalan och modala skalor vanligt.

Jämför kurser